Най -малко 22-ма души бяха убити и 79 ранени при

...
Най -малко 22-ма души бяха убити и 79 ранени при
Коментари Харесай

Резервоар с мазут се взриви в Ливан, има загинали

Най -малко 22-ма души бяха убити и 79 ранени при детонацията в контейнер за предпазване на гориво в региона на Акар в Северен Ливан , осведоми ТАСС. Според ръководителя на Ливанското общество на Червения кръст Джордж Кетан, няколко души са в неопределеност.

" Причината за остава неразбираема към този момент. На място работят 24 екипи на коли за спешна помощ, които транспортират потърпевши в лечебните заведения в Триполи. Повечето от пациентите са с изгаряния с друга тежест ", сподели той. По непотвърдена информация от локални медии, резервоарът е съдържал 60 000 литра мазут . Експлозията е зародила в 03:30 ч. локално време и е последвал огромен пожар. Според очевидци, спасителите са съумели да локализират пламъците.
 Цистерна с мазут пламна в Благоевград сред две лечебни заведения Цистерна с мазут пламна в Благоевград сред две лечебни заведения
Кратка суматоха избухна през вчерашния ден в Благоевград, откакто цистерна с мазут се възпламени сред двете лечебни заведения в града. Гъст черен пушек се изви и б...

Бившият ливански министър председател и водач на сунитското придвижване Ал-Мустакбал Саад Харири упрекна управлението на страната за детонацията на резервоара за гориво в региона на Акар в северната част на републиката, като посъветва президента Мишел Аун да подаде оставка .

Припомняме, че на 04.08.20 година породи детонация в морското пристанище Бейрут с потенциал 1500 тона тротил. Взривната вълна унищожи и повреди хиляди къщи в и отвън града.  218 души починаха, а 6,5 хиляди бяха ранени. Повече от 300 000 жители останаха без дом. Според ливанското Министерство на вътрешните работи, детонацията е породена от запалването на повече от 2,7 хиляди тона амониев нитрат.

Относно днешния случай, ливанският президент Мишел Аун прикани да се активизират всички старания, с цел да се помогне на засегнатите от детонацията на контейнер за гориво в Акар. В изказване, оповестено от пресслужбата, президентът изиска от правоохранителните органи " да извършат задълбочено следствие на този случай, който докара до гибелта на 22 души " . Сред починалите има военнослужещи. Броят им се прецизира.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР