Най-малко 22 души, включително цивилни, са ранени снощи при руски

...
Най-малко 22 души, включително цивилни, са ранени снощи при руски
Коментари Харесай

Крилати ракети раниха най-малко 22 души в Западна Украйна

Най-малко 22 души, в това число цивилни, са ранени нощес при съветски въздушен удар против град Чортков в западноукраинската Тернополска област, останала дълго време незасегната от насилието. Същевременно е опустошен и боен обект, съобщи през днешния ден представител на локалните управляващи, представен от Франс прес.

В Чортков са паднали четири ракети, изстреляни от Черно море, посочи губернаторът Володимир Труш на конференция, излъчена и посредством Фейсбук.

Двайсет и двамата ранени са настанени в болница. Сред тях има седем дами и едно 12-годишно дете, добави той.

По думите му ударът отчасти е разрушил боен обект и е предизвикал вреди в жилищни квартали.

Чортков, с население малко под 30 000 поданици преди съветската инвазия, се намира на 140 км северно от границата с Румъния и на 200 км югоизточно от Лвов, огромен град в Западна Украйна.

Руските войски са унищожили с крилати ракети " Калибър " ситуиран край Чортков огромен склад с противотанкови и портативни зенитни ракетни комплекси, както и артилерийски снаряди, доставени на Киев от Съединени американски щати и Европейски Съюз. Това заяви през днешния ден представителят на военното министерство в Москва генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от ТАСС.

Според министерството съветските войски в това време са свалили три украински изтребителя Су-25 близо до Донецк и Харков в Източна Украйна, означават Ройтерс и Интерфакс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР