Най-малко 22 души са били убити при стрелба в град

...
Най-малко 22 души са били убити при стрелба в град
Коментари Харесай

Десетки убити при стрелба в американски град

Най-малко 22 души са били убити при пукотевица в град Люистън, Мейн.


Според телевизионния канал Фокс нюз нарушителят е разкрил огън на три места - в ресторант, магазин и развлекателен център. Стрелбата може да бъде осъществена по едно и също време от двама нарушители, допустимо е единият към този момент да е арестуван. Информацията е предварителна и потвърдиха, че починалите са достигнали 22, а още към 30 души са ранени.

Телевизия NBC заяви от своя страна, че броят на жертвите може да доближи 60. Според нейните данни броят на починалите при този случай е съвсем еднакъв на междинния годишен брой на жертвите на убийства в целия щат: 29 души са били убити в Мейн предходната година, и 20 през 2020 година " В града има дейна пукотевица. Органите на реда ви молят да останете у дома със заключени порти..., следствие се организира на две места ", сподели локалната полиция в обява във Фейсбук. Тя не преглежда случая като терористичен акт. Люистън се намира на към 60 километра северно от най-големия град в щата Мейн - Портланд.


Президентът Джо Байдън е осведомен за случая.

Властите разгласиха фотография на 40-годишният Робърт Кард, който обаче не дефинират като обвинен, а като лице, към което се демонстрира интерес във връзка със стрелбата. Полицията предизвести, че той е въоръжен и извънредно рисков и посъветваха жителите да не го заговарят, а да алармират незабавно на незабавния телефон 911.


От офиса на ФБР в Бостън оповестиха, че организацията е " подготвена да окаже всякаква помощ при следствието на случая с всеобщата пукотевица в Левистън ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР