Най-малко 22 членове на индийските сили за сигурност бяха убити

...
Най-малко 22 членове на индийските сили за сигурност бяха убити
Коментари Харесай

Маоисти убиха най-малко 22 индийски войници

Най-малко 22 членове на индийските сили за сигурност бяха убити в централна индийска страна от маоистки бойци , една от най-кървавите офанзиви на извънредно левите размирен групировки тази година, оповестиха публични представители в неделя, представени от " Ройтерс ".

Персоналът от елитното звено CoBRA на Централния запас, Окръжната аварийна защита и Специалната ударна група са нападнати в събота в доминиранията от племената щат Чатисгарх по време на интервенция против бунтовници .

" Можем да потвърдим, че 22 от индийските военнослужещи са били убити от моаистки бойци ", разяснява върховен държавен чиновник в Райпур, столицата на богатия на потребни изкопаеми Чатисгарх.

Петима служители на реда са убити при конфликт, траяла четири часа в граничния квартал Сукма , на 540 км южно от столицата на щата Райпур.

Маоистите, известни още като Наксали, в продължение на десетилетия водят въоръжен протест против държавното управление. Лидерите на последна лява войнствена група споделят, че се бият от името на най-бедните, които са изключени от икономическия взрив в третата по величина стопанска система в Азия.

Часове след последната офанзива министър председателят Нарендра Моди написа в Twitter, че " саможертвите на смелите мъченици в никакъв случай няма да бъде забравена . "

Полицаи бяха убити и няколко други бяха ранени при гърмеж в различен регион предишния месец при маоистка офанзива против рейс, пренасящ повече от 20 чиновници по сигурността .
 Полицията ликвидира минимум 34 маоисти в Индия
Полицията ликвидира минимум 34 маоисти в Индия

Направили им засада в гора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР