Най-малко 21 души са загинали при пожар в мина в

...
Най-малко 21 души са загинали при пожар в мина в
Коментари Харесай

Пожар в мината ArcelorMittal в Казахстан уби повече от дузина

Най-малко 21 души са починали при пожар в мина в Казахстан, заяви в събота ArcelorMittal Temirtau, локалното звено на основания в Люксембург производител на стомана, който ръководи мината.

От 252 души в мина Костенко 208 са били евакуирани, като 18 са потърсили здравна помощ, се споделя в изказване на компанията. Около 23 души не бяха открити до 12 часа. (06:00 GMT).

Казахстанският президент Касим-Жомарт Токаев, който изрази съболезнования на фамилиите на жертвите, подреди на своя кабинет да спре капиталовото съдействие с ArcelorMittal Temirtau.

Правителството сподели в изказване, че завърши договорка за национализира компанията, която ръководи най-големия стоманодобивен цех в страната.

Миналия месец първият вицепремиер Роман Скляр сподели пред кореспонденти, че Казахстан договаря с евентуални вложители, които биха могли да поемат завода.

Той сподели, че кабинетът не е удовлетворен от Провалът на ArcelorMittal да извърши своите капиталови отговорности, да обнови оборудването и да подсигурява сигурността на служащите след поредност от смъртоносни произшествия.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР