Най-малко 21 души са загинали при опит за бягство от

...
Най-малко 21 души са загинали при опит за бягство от
Коментари Харесай

Най-малко 21 загинали при опит за бягство от затвор в Бразилия

Най-малко 21 души са починали при опит за бягство от затвор в северната част на Бразилия, подкрепено от въоръжена формация извън, която се е пробвала да взриви стена, оповестиха локалните управляващи, представени от " Франс прес ".

От службата за сигурност на щата Пара дефинираха всеобщия опит за бягство от пандиза " Санта Изабел ", покрай амазонския тропически град Белем, като наподобяващо военна борба, в която както пандизчиите вътре, по този начин и сътрудниците им извън са били въоръжени.

" В опита за бягство бяха употребявани експлозиви против една от стените ", прецизираха силите за сигурност, като допълниха: " Опитът за бягство беше подсилен от извънредно тежко въоръжена формация. Според предварителните информации, пандизчиите също са разполагали с оръжия в пандиза. "

Надзирателите са отвърнали с " интензивна замяна на пукотевица ".

Потвърдените убити до момента включват 20 пандизчии и външни нападатели, както и един надзорник. Други петима надзиратели са били ранени, в това число един съществено.

Полицията е разкрила две пушки и пет револвера на мястото.

Бразилия е измежду страните в света, в които има най-вече убийства, като там се правят към 60 хиляди убийства годишно, а пандизите са препълнени и в тях постоянно избухва принуждение.

Към юни 2016 година е имало 726 712 пандизчии и потенциал единствено за 368 000 съгласно последните публични статистически данни.

Мощни наркобанди постоянно отнасят териториалните си борби от улиците на Рио де Жанейро и други огромни градове в пандизите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР