Най-малко 200 души са загинали при последните безредици в Иран,

...
Най-малко 200 души са загинали при последните безредици в Иран,
Коментари Харесай

Иран с признание за 200 загинали при протестите

Най-малко 200 души са починали при последните вълнения в Иран, оповестяват от БГНЕС, базирайки се наизявление на Съвета за сигурност към Министерство на вътрешните работи на Ислямската република.

„ В резултат на безредиците досега са починали 200 души, които могат да бъдат разграничени на следните групи: починали измежду силите за сигурност; починали при терористични актове; почтени жители, починали вследствие на ликвидирането на въоръжени групи; участници в безредиците, както и членове на въоръжени контрареволюционни и сепаратистки групи ", цитира организация Тасним известието на съвета.

От средата на септември в Иран се организират всеобщи вълнения и митинги във връзка със гибелта на Махса Амини, откакто тя беше арестувана от нравствена полиция поради неправилното носене на наложителната за дамите кърпа. Жителите на страната упрекнаха управляващите за гибелта на Махса. Иранките започнаха всеобщо да разгласяват видеоклипове в обществените мрежи, в които отрязват косите си и изгарят хиджаба.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР