Най-малко 20 души, включително две деца, са били убити по

...
Най-малко 20 души, включително две деца, са били убити по
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Ракетни удари във Виница, местни власти съобщават за убити

Най-малко 20 души, в това число две деца, са били убити по последни данни на украинските управляващи при съветските ракетни удари във Виница през днешния ден, съобщи Асошиейтед прес.

Градът се намира на 268 километра югозападно от украинската столица Киев и е надалеч от главните фронтови линии на Източна и Южна Украйна.

Жилищни, административни и офис здания са понесли " обилни вреди и опустошения " при офанзивата, която съгласно украинската войска е била осъществена с крилати ракети " Калибър ", изстреляни от подводница в Черно море, заяви основната прокуратура на Украйна, представена от Ройтерс.

Украинската противовъздушна защита е свалила четири ракети над региона, съобщи губернаторът на Виницка област Сергий Борзов.

Ракетите са провокирали пожар на прилежащ до постройките паркинг, който е обхванал 50 автомобила . Полицията заяви за няколко души, които са в неопределеност, съобщи Асошиейтед прес.

Около 90 индивида, 50 от които са в тежко положение, са потърсили здравна помощ след офанзивата, която също по този начин е унищожила и медицински център .

Гъст пушек, издигащ се от висока постройка, и спасители, втурващи се към мястото на случая, се виждат на видеоклип, споделен в интернет. Украинските незабавни служби разгласиха фотоси, които демонстрират редици изгорели коли и тлеещи парчета, а на една от тях се вижда преобърната детска количка, изоставена на улицата.

" Какво е това, в случай че не прям терористичен акт ", написа украинският президент Володимир Зеленски в " Телеграм ".

Украинският външен министър Дмитро Кулеба упрекна Русия, че е направила " следващо военно закононарушение ". " Ще надигнем съветските военнопрестъпници пред съда за всяка капка украинска кръв и сълзи ", написа той в " Туитър ".

Руското министерство на защитата към този момент не е коментирало случилото се във Виница.

Междувременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш остро осъди съветските ракетни удари по Виница в Централна Украйна и прикани виновните лица да бъдат подведени под отговорност.

Гутериш е " ужасяващ от днешното ракетно нахлуване против град Виница в Централна Украйна ", се споделя в изказване на неговия представител Стефан Дюжарик.

" Генералният секретар осъжда всички набези против цивилни жители или гражданска инфраструктура и още веднъж приканва за вдишване на отговорност за сходни нарушавания ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР