Най-малко 20 души, сред които 15 полицаи и две деца,

...
Най-малко 20 души, сред които 15 полицаи и две деца,
Коментари Харесай

Най-малко 20 ранени при първия атентат в Тунис от 2015 г.

Най-малко 20 души, измежду които 15 служители на реда и две деца, са ранени при бомбения атентат, осъществен от жена камикадзе, в Тунис - първият в столицата от 2015 година, съобщи Франс прес.
 
По-рано бе обявено за девет ранени - осем служители на реда и един граждански жител. Никой от тях не е потърпевш тежко и множеството са останали в болница единствено за малко, посочи късно вечерта пред Агенция Франс Прес представител на дирекцията за национална сигурност. " Това е покруса ", съобщи президентът Бежи Каид Есебси в Берлин, където бе на посещаване. " Мислехме, че сме изкоренили тероризма, само че той още участва в сърцето на столицата ", продължи президентът.
 
Жената се е самовзривила наоколо до полицейски коли на централния бул. " Хабиб Бургиба ", заяви представителят на министерството на вътрешните работи Софиен Зааг. По данни на туниския скайт " Директ енфо ", представен от ТАСС, тя се споделя Муна Гебла, родена през 1988 година в Сиди Адуан, област Махдия, и е носела колан с малко количество експлозиви.
 
При обиска в дома й били открити проекти за нападението. Според съседи младата жена почнала да се радикализира предходната година. Разследването е открило връзката й с Ислямска страна ". Семейството й е арестувано за разпит.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР