Най-малко 20 души са загинали, а повече от 450 са

...
Най-малко 20 души са загинали, а повече от 450 са
Коментари Харесай

Увеличават се жертвите и ранените при втората серия от взривени устройства в Ливан

Най-малко 20 души са починали, а повече от 450 са ранени при втората вълна от детонации безжични информационни устройства в Ливан, заяви министерството на опазването на здравето, съобщи Би Би Си.

Това се случва при вчерашната втора вълна от детонации, ден след серията смъртоносни гърмежи на пейджъри на членове на проиранската формация " Хизбула “.

18 септември 2024, 17:56

Нови гърмежи раздрусаха Бейрут, гърмят радиостанции /ОБНОВЕНА/


Уоки-токита, употребявани от членове на въоръжената формация " Хизбула “, се взривиха в южните покрайнини на столицата Бейрут, долината Бекаа и Южен Ливан - региони, считани за нейни замъци.

Някои от гърмежите са станали по време на погребения на някои от 12-те души, които съгласно министерството са били убити при детонацията на пейджъри на членове на „ Хизбула “ във вторник. " Хизбула " упрекна Израел за това нахлуване. Израел не е направил коментар.

17 септември 2024, 17:44

Хиляди членове на „ Хизбула “ пострадаха поради „ хакнати “ пейджъри, има и жертви /ОБНОВЕНА/



Нападенията бяха осъществени в миг, когато министърът на защитата на Израел Йоав Галант разгласи " нова фаза във войната “ и когато една дивизия на израелската войска беше трансферирана на север.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести за " сериозния риск от трагична ескалация “ и прикани всички страни да " проявят оптималната въздържаност “.

" Очевидно логиката на взривяването на всички тези устройства е да се направи това като предпазен удар преди огромна военна интервенция “, сподели той пред кореспонденти.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР