Най-малко 20 души са убити, включително и двама полицаи, и

...
Най-малко 20 души са убити, включително и двама полицаи, и
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ призовала за атаката „на самотния вълк“ в Лас Вегас, който уби над 20 и рани повече от 100 край казино


Най-малко 20 души са убити, в това число и двама служители на реда, и над 100 са ранени при нападението по музикалния кънтри фестивал в Лас Вегас. Съобщава се, че минимум един стрелец е изстрелял стотици патрони по празнуващите. Междувременно в мрежата се появи пропагандно видео на ИДИЛ от май, в което терористите приканват своите поддръжници да правят „ по този начин наречените офанзиви на вълка единак “ в Лас Вегас. От полицията потвърдиха, че има един убит обвинен. Според управляващите повече стрелци няма, съобщи Блиц.

Сигналите за пукотевица в други елементи на града не са били доказани. Стрелецът е бил погубен, откакто служители на реда са нахлули в стаята му в хотел Мандалей Бей, като са му взривили вратата. Стрелецът бе разпознат единствено като локален гражданин. От там оповестиха още, че търсят жена с името Мерилу Данли, за която се счита, че може да има информация, която да помогне на следствието на стрелбата. Тя е описвана като азиатка. Висока към 1.55 метра.  

Представители на полицията и силите за контратероризъм в Лас Вегас са били в положение на нараснала паника, откакто 44-минутното видео на екстремистите, призоваващо към кръвопролития, се появило за първи път в мрежата. Към момента това не е доказано, само че се счита, че видеото и днешната офанзива в Лас Вегас, при която починаха 20 души и над 100 бяха ранени, са свързани. Видеото може да е било апел за деяние за евентуалните джихадисти. Във видеото на терористите се демонстрират емблематичните хотели Caesar`s Palace и the Bellagio, както и други известни места в града. Установено е, че фрагментите са направени през 2015 година, само че управляващите са сметнали, че опасността е действителна, изключително предвид на атентата в „ Манчестър сцена “ и с настъпването на празника Ден в памет на починалите във войните (30 май), когато се е очаквало хиляди туристи да дойдат в града. „ Във всеки един миг в интернет някой може да призове за осъществяването на офанзиви от вида на вълка единак или някаква друга офанзива.

Наша отговорност е да считаме тези закани за основателни “, сподели капитан Кристофър Дарси от полицията в Лас Вегас, който е отпред на Южния център за контратероризъм в Невада, написа Las Vegas Review-Journal. „ Би било безконтролно да не одобряваме тези закани несериозно, по-специално, когато те идват от формация като ИДИЛ, която е правила офанзиви и в предишното “, сподели още той. Пропагандисткото видео, публикувано от ИДИЛ на 17 май, включва екстремисти от Съединени американски щати, Канада, Англия, Русия и Белгия. Те приканват братята си мюсюлмани, които живеят на Запад, да правят набези по мирни жители. Смразяващият клип, който е извънредно дълъг, също включва мъж, който наподобява като американец, да приканва поддръжниците на групировката да станат „ вълци единаци “, " да се освободят " и да убиват, тези които отхвърлят исляма, като ги ръгат с нож, хвърлят ги през прозорците и ги газят с колите си.    

В клипа представителят на ИДИЛ Абу ал Хасан ал Мухаджир се чува да приканва вълците единаци да правят офанзиви в Америка, Русия и Европа.   „ Знайте, че нашата война с нашия зложелател е пълномащабна война и ползите на врага елементарно могат да бъдат атакувани. Накарайте ги да си мислят единствено за тяхната сигурност, по този начин вие ще отвлечете вниманието им от Халифата “, споделя той в клипа. На заден декор се чува ария на немския рапър Десо Дог, чието същинско име е Денис Кусперт. Той е прочут член на ИДИЛ.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР