Най-малко 20 души са пострадалите до момента от мощния трус,

...
Най-малко 20 души са пострадалите до момента от мощния трус,
Коментари Харесай

Най-малко 20 ранени при мощния трус в Япония, близо милион домове са без ток

Най-малко 20 души са потърпевшите досега от мощния трус, разлюлял североизточната част на Япония през днешния ден, съобщи Kyodo News. Местните сеизмологични служби коригираха първите данни за силата на земетресението от 7,1 по Рихтер на  7,3. Трусът е станал в  23:08 часа локално време, с епицентър на дълбочина към 60 километра под повърхността край крайбрежията на префектура Фукушима.

Данните за ранените досега са основно от префектурите Мияги и Фукушима. Както ви информирахме по-рано министър председателят Йошихиде Суга свика спешен щаб за оценка на вредите. Малко по-късно представителят на държавното управление Кацунобу Като съобщи, че към 950 000 домове са били без електричество след земетресението.

Премиерът разпореди на длъжностните лица и спешните служби бързо да проучат вредите от земетресението, да подхващат избавителни старания, когато е належащо, и да предават информация на обществеността навреме.

Не са открити аномалии в работата на атомните централи в района на земетръси - Fukushima Daiichi и Daini, в неактивната Токай АЕЦ в префектура Ибараки и атомната централа Онагава в прилежащата на Фукушима, префектура Мияги по данни на техните оператори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР