Най-малко 19 йордански и ирански поклонници са загинали по време

...
Най-малко 19 йордански и ирански поклонници са загинали по време
Коментари Харесай

Най-малко 19 поклонници са загинали по време на хадж в Саудитска Арабия

Най-малко 19 йордански и ирански поклонници са починали по време на поклонението хадж в Саудитска Арабия, оповестиха управляващите на техните страни, до момента в който температурите в кралството се повишават.

" Четиринадесет йордански поклонници са починали, а 17 други са изчезнали " по време на осъществяването на ритуалите по хадж, се споделя в изказване на йорданското външно министерство.

По-късно министерството удостовери, че 14-те са умряли " откакто са получили безоблачен удар в резултат на рисковата гореща вълна " .

Ръководителят на иранския Червен полумесец Пирхосейн Куливанд съобщи настрана, че " петима ирански поклонници са изгубили живота си до момента в Мека и Медина по време на хаджа тази година ", без да показва по какъв начин са починали.

Хаджът, едно от най-големите религиозни събирания в света , е един от петте стълба на исляма и всички мюсюлмани, които имат средства, би трябвало да го извършат най-малко един път.

Температурите надвишиха 40 °C по време на годишното поклонение, в което тази година вземат участие към 1,8 милиона мюсюлмани.

Много от ритуалите се извършват навън и пешком, което основава провокации, изключително измежду възрастните хора.

Саудитска Арабия не е предоставила информация за смъртните случаи.

Но кралството е въвело ограничения за понижаване на горещините, в това число зони с следен климат. То раздава вода и предлага препоръки на поклонниците по какъв начин да се защищават от слънцето.

По време на миналогодишния хадж са починали минимум 240 души - доста от тях от Индонезия - съгласно данни, оповестени от разнообразни страни.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР