Най-малко 19 души загинаха, сред които две деца при руски

...
Най-малко 19 души загинаха, сред които две деца при руски
Коментари Харесай

Руският ракетен обстрел в Одеска област е извършен от Черно море

Най-малко 19 души починаха, измежду които две деца при съветски ракетни удари в Одеска област. Ударен е жилищен блок в курортно населено място на към 80 километра от Одеса, както и почивна база. От Кремъл за следващ път обявиха, че не нападат цивилни обекти, а единствено военни.

Сергеевка - най-големият балнеологичен курорт в Одеска област, се оказа цел на съветските офанзиви. 9-етажен жилищен блок там е ударен от ракети. В руините спасители откриха телата на 16 души, измежду които и на дете.

" Когато пристигнах, имаше доста пушек. И чували с тел ", споделя гражданин на града.

Ударена е и почивна база. При офанзивата против нея са починали трима души, измежду тях и 12-годишно дете.

" Приятелят ми, бизнес сътрудникът ми почина. Аз бях в Одеса, само че той пристигна за тренировки. Снощи имаше подготовка с деца, за това остана да нощува тук. Днес също трябваше да тренира децата ", изясни различен гражданин на Сергеевка.



Атаката била осъществена с бомбардировач Ту-22 от Черно море. Изстреляните ракети са от същия вид, употребен при удара против комерсиалния център в Краматорск в понеделник. Нападението става ден откакто Украйна си върна Змийския остров в Черно море. Руснаците настояват, че са го предали като " жест на благосклонност ". Според английското разузнаване, обаче, през последните седмици украинците са направили няколко сполучливи офанзиви там и съветските елементи на острова са станали все по-изолирани и по-уязвими.

" Украинците са с оръжие в ръце, с цел да защитят независимостта и сигурността на всеки един човек. За да не стартират сутрините в Украйна трагично, както стартира през днешния ден денят в Одеса и Одеския район. Искаме сутрините на украинците да са спокойни, както във всички европейски столици през 21 век ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.



Зеленски участва на парламентарното съвещание, на което посредством видеоконферентна връзка ръководителят на Европейската комисия прикани Украйна да форсира промените против корупцията. Фон дер Лайен приветства приемането на украински закон, който би трябвало да отстрани въздействието на олигарсите върху стопанската система, само че изиска страната да обезпечи използването му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР