Най-малко 19 души са загинали и десетки други се водят

...
Най-малко 19 души са загинали и десетки други се водят
Коментари Харесай

Библейски потоп в Германия, има много загинали и изчезнали

Най-малко 19 души са починали и десетки други се водят безследно изчезнали през днешния ден след рекордни дъждове в Западна Германия, поради които реки преляха, отнесоха къщи и наводниха изби, съобщи Ройтерс.

Най-малко 4 са жертвите, а 70 други са изчезнали след сриването на шест къщи в град Шулд западната немска провинция Райнланд-Пфалц.

Местна телевизия заяви, че са застрашени още десетки къщи в хълмистия регион.

В провинция Северен Рейн-Вестфалия двама души са открити мъртви в наводнени изби в Кьолн. Още смъртни случаи има в Солинген, Уна и Райнбах, заяви полицията.

В сряда вечерта двама пожарникари са починали в провинцията – единият се е удавил.

През идващите дни се чакат нови мощни стихии, управляващите се притесняват от преливане на реките Рейн и Мозел.

Пороите в Западна Германия са препълнили реки, изтръгнали са от земята доста дървета, наводнили са пътища и здания.

Много селища в района в действителност нямат връзка с външния свят, тук-там е прекратено електроснабдяването, затворени са редица учебни заведения, спрян е публичният превоз.

Мнозина локални поданици са се качили по покривите на постройките в очакване на спасители. Достъпът до доста региони обаче е блокиран и това затруднява службите. Властите приканиха хората по опция да не излизат на открито и "ако е належащо, да минат на по-горните етажи ".

"Това е злополука! Има жертви, изчезнали и доста хора са в заплаха ", възкликна в Туитър Малу Драйер, главата на провинция Райнланд-Пфалц.

Тревога за стихия е оповестена в провинциите Саар и Мекленбург - Предна Померания.

Във вторник бе мощно наранена Бавария. Бедствена обстановка бе оповестена в окръг Хоф поради наводнените пътища.

Лидерът на "Зелените " в Бундестага Катрин Гьоринг-Екард съобщи, че драмата е "резултат от климатичната злополука ". „ Лошото време е "повик към натурализъм... Това към този момент е тук, пристигнало е тук при нас ", сподели тя пред телевизия Ер Те Ел и прикани за "спешна смяна ", сподели тя, представена от Българска телеграфна агенция./www.dnes.bg/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР