Най-малко 19 души са загинали днес, а неуточнен брой са

...
Най-малко 19 души са загинали днес, а неуточнен брой са
Коментари Харесай

19 цивилни загинаха при удари на сирийските сили в Източна Гута

Най-малко 19 души са починали през днешния ден, а неизяснен брой са били ранени при усилване на офанзивата на сирийските държавни сили и техните съдружници против последния огромен бастион на бутовниците в региона на столицата Дамаск. Това заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права, представен от Ройтерс.

Организацията добави, че откогато преди две седмици сирийската войска, с поддръжката на съветската авиация, е почнала атака за завладяване на следения от бунтовниците обсаден регион Източна Гута, при бомбардировки и артилерийски обстрели са починали минимум 123 души, в това число 26 деца, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източна Гута е една от няколкото " зони за деескалация " в Западна Сирия, където с посредничеството на Русия бяха подписани съглашения за понижаване на интензивността на боевете сред бунтовниците и силите на държавното управление на президента Башар Асад.

Цитиран от Ройтерс свидетел съобщи, че от сутринта в небето летят безпилотни самолети, а бойна авиация е подложила на мощни бомбардировки селищата Месраба и Хараста. На засилен артилерийски обстрел е била подложена и Източна Гута.
Има десетки ранени, добави същият източник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР