Най-малко 18 станаха жертвите на руския ракетен удар срещу търговски

...
Най-малко 18 станаха жертвите на руския ракетен удар срещу търговски
Коментари Харесай

Това е варварство: светът е ужасен от руския удар в Кременчук


Най-малко 18 станаха жертвите на съветския ракетен удар против търговски център в Кременчук. Светът е ужасяващ: водещи западни политици приказват за " низост и безчовечие " и приканват съветския народ да огледа истината в очите.

Търговският център в Кременчук след съветското ракетно нахлуване

" Безполезно е да се надяваме на благовъзпитание и човещина от страна на Русия ", съобщи след съветското ракетно нахлуване против търговски център в Кременчук. Водещи западни политици приказват за " низост и безчовечие " - и за военно закононарушение от страна на Москва.
Редакцията предлага
" Абсолютен смут "

остро осъдиха ракетния удар и заплашиха Русия с последици. " Произволните набези против почтени цивилни жители са военни закононарушения. Руският президент Путин и виновните за това лица ще би трябвало да понесат отговорност ", се споделя в изказване на участниците в срещата на върха. Според губернатора на Полтавска област Дмитрий Лунин броят на жертвите е повишен до минимум 18 души, най-малко 60 души са ранени. Според украинския президент Володимир Зеленски сега на ракетния удар в комерсиалния център са се намирали повече от 1000 души.

Американският президент Джо Байдън дефинира нападението като грубо и увери: " Солидарни сме с украинския народ ". В Туитър президентът на Съединени американски щати написа още: " Както беше демонстрирано на срещата на върха на Г-7, Съединени американски щати, дружно с нашите съдружници и сътрудници, ще продължат да държат Русия виновна за сходни зверства и да поддържат ".

Френският президент Еманюел Макрон също изрази шока си и назова нападението " безспорен смут ". Руският народ би трябвало да види истината, написа Макрон в Туитър.

" Жестоко и варварско "

Британският министър-председател Борис Джонсън дефинира дейностите на съветския президент Владимир Путин като " безпределно жестоки и безчовечен ". С това Путин единствено затвърди решимостта на Англия и останалите страни от Г-7 да поддържат Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо ", съобщи още Джонсън.

Кременчук се намира на към 250 километра югоизточно от столицата Киев. Досега регионът беше пощаден от боевете. Там се намира най-голямата петролна рафинерия в страната.

*****

Вижте и това видео:
" Те изнасилиха и убиха щерка ни. Мразим съветския свят. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР