Най-малко 18 са вече жертвите на вчерашните ракетни удари срещу

...
Най-малко 18 са вече жертвите на вчерашните ракетни удари срещу
Коментари Харесай

Увеличават се жертвите на ракетните удари срещу търговски център в Кременчук

Най-малко 18 са към този момент жертвите на вчерашните ракетни удари против търговски център в Кременчук. Ранените са над 60. Очаква се броят на починалите да се усили. Президентът Володимир Зеленски прикани Запада да признае Русия за терористична страна. От Кремъл оповестиха, че не е изключено нападението в Кременчук да е опит за провокация от страна на Украйна.

Денонощие след ракетния удар, над комерсиалния център в Кременчук продължава да се издига пушек. Над 1000 души пазарят в него, когато към 15:30 локално време, когато в разположения на 130 км от Донбасград се чуват сирени за въздушна паника. Властите се надяват, че преди съветските ракети да ударят постройката, най-малко част от хората са съумели да се изтеглят.

" Експлозията беше толкоз мощна, че не съумях да се задържа права. Паднах на земята дружно със сина ми, който беше в ръцете ми ", споделя жена.

" Чу се един гърмеж, след това втори, след това още и още. След това всичко потъна в гъст пушек ", споделя мъж.



Украинският президент Зеленски съобщи, че е призовал Съединените щати да признаят Русия за страна, която поддържа тероризма. В обръщението си той акцентира, че офанзивата е била преднамерена и Москва е знаела, че в комерсиалния център има само цивилни жители.

" Руските удари против комерсиалния център в Кременчук, са един от на дръзките терористични актове в европейската история. Това е кротичък град, където в един елементарен магазин са пазарували майки, деца, най-обикновени хора. Само терористи могат да изберат сходна локация за удар. Такива хора нямат място на Земята. И не се заблуждавайте - това не е неправилно попаднала ракета. Това е изчислена съветска офанзива ", сподели Зеленски.

Лидерите на Г-7 дефинираха ракетния удар като отблъскваща офанзива и военно закононарушение. В взаимна декларация те обявиха, че съветският президент Владимир Путин би трябвало да бъде държан виновен за удара.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР