Най-малко 18 души са загинали, в това число и деца,

...
Най-малко 18 души са загинали, в това число и деца,
Коментари Харесай

Израелски удари в Газа, най-малко 18 души са загинали

Най-малко 18 души са починали, включително и деца, при израелски въздушни удари тази нощ в централната част на линията Газа, ден откакто минимум 33-ма души бяха убити в ръководено от Организация на обединените нации учебно заведение, приютило разселени палестински фамилии, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на здравните управляващи.

По думите им ударите се били ориентирани против бежанските лагери " Нусейрат " и " Магази ", както и градовете Дейр ал Балах и Аз Завайда. Според данните от болничното заведение измежду починалите са четири деца и една жена, както и кметът на община Нусейрат.  

Израелската войска съобщи, че продължава интервенциите в някои региони в централната част на линията Газа. Израелските сили оповестиха, че войските им са умъртвили десетки бойци, разкрили са входове на тунели и са унищожили инфраструктура в региона.

Днешните удари бяха нанесени единствено ден откакто минимум 33-ма души бяха убити в ръководено от Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (UNRWA) учебно заведение в бежанския лагер " Нусейрат ", което съгласно Израел се е употребило като база на палестинската въоръжена формация " Хамас ".

Натискът от страна на интернационалната общественост върху Израел по отношение на ограничението на жертвите измежду цивилното население във войната против " Хамас " продължава да пораства. Министърът на външните работи на Испания Хосе Мануел Албарес разгласи, че ще изиска от Международния съд на Организация на обединените нации позволение да се причисли към делото за геноцид, заведено от Република Южна Африка против дейностите на Израел в линията Газа.

Най-малко 36 731 палестинци са били убити, а 83 530 са потърпевши при израелската военна атака в линията Газа от 7 октомври насам, се споделя в изказване на следеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето, представено от Ройтерс. Само през последното денонощие са били убити 77 и ранени 221 палестинци, уточни ведомството.

Израел се зарече да унищожи " Хамас ", когато стартира въздушна и сухопътна атака против Газа, откакто на 7 октомври предходната година бойци на групировката направиха нахлуване през границата против градове и кибуци в Южен Израел, като умъртви 1200 души и взе за заложници над 250. Около 120 Най-малко 18 души са починали, включително и деца, при израелски въздушни удари тази нощ в централната част на линията Газа, ден откакто минимум 33 души бяха убити в ръководено от Организация на обединените нации учебно заведение, приютило разселени палестински фамилии, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на здравните управляващи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР