Най-малко 18 души са загинали и десетки са ранени при

...
Най-малко 18 души са загинали и десетки са ранени при
Коментари Харесай

Десетки убити при израелски въздушен удар по джамия в Газа

Най-малко 18 души са починали и десетки са ранени при израелски въздушен удар в линията Газа, нанесен тази нощ, съобщи Ройтерс, базирайки се палестинската организация УАФА.  По-рано се съобщаваше, че починалите са петима. 

Ударът по джамията край болничното заведение „ Ал Акса “ в Дейр ел Балах в централната част на Газа е нанесен, до момента в който войната на Израел в анклава доближава първата си годишнина. 

Свидетели оповестиха, че броят на жертвите може да се усили, тъй като в джамията е имало настанени бежанци. 

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха в изказване, че са „ провели акуратен удар по терористи от „ Хамас “, които са работили в щаб, построен в джамията „ Шухада ал Акса “ в региона на Дейр ел Бахах.

Настоящите кръвопролития в продължаващия десетилетия израелско-палестински спор бяха провокирани, откакто бойци на палестинското придвижване „ Хамас “ нападнаха Южен Израел на 7 октомври 2023 година, убивайки 1200 души и вземайки към 250 като заложници съгласно израелските данни.

Последвалото военно нахлуване на Израел против Газа докара до гибелта на близо 42 000 палестинци, съгласно министерството на опазването на здравето на Газа. То също по този начин разсели съвсем всичките  2,3 милиона поданици в анклава, провокира апетит и провокира обвинявания в геноцид, които Израел отхвърля.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР