Най-малко 18 деца са починали в Узбекистан, след като приемали

...
Най-малко 18 деца са починали в Узбекистан, след като приемали
Коментари Харесай

18 деца починаха след прием на индийски сироп за кашлица, замърсен с химикал за антифриз


Най-малко 18 деца са умряли в Узбекистан, откакто приемали индийски сироп за кашлица. Предполага се, че лекарственият артикул е бил нечист с отровен химикал, който се съдържа в антифриза, съобщи Ройтерс.

Индийските управляващи към този момент са спрели производството на сиропа. Предстои да бъдат изследвани взетите от него проби.

Узбекистанско дете на 1 година е умряло, откакто му е давано лекарството в продължение на пет дни.

Сиропът е бил даван на децата у дома без лекарско наставление – по преценка на родителите или по съвет на фармацевти, а дозата е надвишавала допустимото количество за дребните.

Световната здравна организация (СЗО) предизвести през октомври, че няколко сиропа за кашлица от Индия съдържат " неприемливи равнища " на етиленгликол и диетиленгликол. Лекарствата, създадени от индийската фармацевтична компания, са свързани и със гибелта на близо 70 деца в Гамбия. Те са умряли от остра бъбречна непълнота.

Властите в Индия започнаха следствия против Maiden Pharmaceuticals след предизвестието на СЗО. Разследванията обаче демонстрираха, че въпросните медикаменти дават отговор на „ стандартите за качество “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР