Най-малко 175 човека са загинали и близо 7 милиона са

...
Най-малко 175 човека са загинали и близо 7 милиона са
Коментари Харесай

Най-малко 175 загинаха и милиони пострадаха от мусоните в Южна Азия

Най-малко 175 индивида са починали и близо 7 милиона са потърпевши от огромните наводнения в Индия, Непал и Бангладеш, само че мусонните дъждове отслабват, предадoха ДПА и Българска телеграфна агенция, като се базират на публични източници.

Най-тежко е ситуацията в североизточният индийски щат Асам, където стихията е засегнала 4,3 милиона души - прокудени от домовете си, откъснати от света или изгубили насаждения и занаят.

От 10 юли насам водата залива 30 от 33-те окръга в Асам, а 83 хиляди са настанени в близо 500 убежища. Над щата през днешния ден грее слънце, което дава вяра, че нивото на водата ще спадне.

В източния щат Бихар, където от наводненията са потърпевши към 2,5 млн. индивида, равнището на огромните реки е още рисково високо, сочат данни на щатските управляващи.

Проливните дъждове през последните дни са предизвикали гибелта на общо 82 души седем индийски щата, като в Бихар смъртните жертви са 25, а в Асам - 15.

В прилежащия Непал са починали минимум 78 души и 32 са безследно изчезнали. Започнали са опити да бъде доставена филантропична помощ на бедстващите и да бъдат разчистени от свлачища пътищата.

През уикенда 16 души са умрели от мълнии и наводнения в Бангладеш. Бурите са поразили и лагерите, населявани от избягалите от Мианма хора от етноса рохинга.

Сезонът на мусоните на азиатския субконтинент стартира нормално през юни и завършва през септември. Дъждовете са значими за земеделието, само че от време на време сеят опустошаване, отбелязва ДПА.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР