Най-малко 17 души са били убити при обстрел през нощта

...
Най-малко 17 души са били убити при обстрел през нощта
Коментари Харесай

Най-малко 17 души са убити при ракетна атака в украинския град Запорожие

Най-малко 17 души са били убити при обстрел през нощта в украниския град Запорожие, оповестиха местите управляващи, представени от " Ройтерс ". Щети има по жилищни блокове и пътища след ракетна офанзива.

Руски водолази ще огледат през днешния ден вредите след вчерашния мощен гърмеж на моста, свързващ Русия и Крим, който служи като връзка за доставяне на войските, биещи се в Южна Украйна.

 

Вчерашната детонация на Кримския мост, за която Русия към момента не е обвинила никого, докара до удовлетворение измежду украинските управляващи, само че не и вдишване на отговорност от тяхна страна.

 

" Ситуацията е преодолима, не е приятна, само че не е съдбовна ", разяснява съветския губернатор на Крим Сергей Аксьонов пред кореспонденти, като добави, че са били отключени страсти за - изтъквам - " търсене на възмездие ". Руският президент Владимир Путин подписа декрет с разпореждане за следствие на случая и стягане на сигурността на моста, както и на инфраструктурата, доставяща електричество и природен газ в Крим. Пътното придвижване беше възобновено към 10 часа след детонацията, съветското транспортно министерство даде зелена светлина и за възобновяване на железопътния превоз.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк дефинира гърмежа на Кримския мост като израз на спора сред съветската Федерална работа за сигурност и частните военни компании, от една страна, и министерството на защитата и генералния щаб на Русия, от друга.

А президентът Зеленски разяснява завоалирано случилото се:

" Днес беше добър и най-вече безоблачен ден в нашата страна. Над по-голямата част от територията беше 20 градуса по Целзий и слънчево. За страдание над Крим беше облачно, само че въпреки всичко топло. Каквито и облаци да има, украинците знаят какво да вършат и знаят, че бъдещето е слънчево - бъдеще без окупатори на цялата ни територия - и по-специално в Крим ".

Във вечерното си видеообръщение Зеленски разяснява бойните дейности на юг и изток:

  " Продължават придвижванията на нашите военни, на Службата за сигурност, на Националната армия и всички други, забъркани в дейностите на изток и юг. Държим позиции в Донбас, по-специално - в Бахмутското направление, където в този момент е извънредно мъчно. Водят се жестоки боеве ".

Междувременно в Русия беше оповестено третото за тази седмица предопределение на върховен боен, написа Ройтерс. Сергей СуровИкин - главнокомандващият Въздушно-космическите сили на Русия,  стана началник на офанзивата в Украйна. Той има боен опиг от Сирия, Афганистан, Чечения и Таджикистан.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР