Най-малко 17 души бяха убити при стрелба в гимназия Марджъри

...
Най-малко 17 души бяха убити при стрелба в гимназия Марджъри
Коментари Харесай

Кошмарът в гимназията във Флорида: Жертвите са поне 17

Най-малко 17 души бяха убити при пукотевица в гимназия „ Марджъри Стоунмън Дъглас “ в Паркленд във Флорида.

В болничното заведение в американския град Помпано Бийч, щата Флорида са постъпили осем индивида, потърпевши при всеобщата пукотевица в гимназия „ Марджъри Стоунмън Дъглас “ в Паркленд. Там е настанен и обвиненият причинител на закононарушението Николас Круз, заяви лекар Еван Боуър от лечебното заведение. Неговото изказване пред публицистите бе предадено онлайн от телевизия Си Ен Ен, която следи развиването на случая.

„ От осем постъпили при нас двама починаха, трима се намират в сериозно положение, а останалите двама са нормализирани “, посочи лекар Боунър, представен от БГНЕС.

Той обаче отхвърли да отговори на въпросите, свързани със здравословното положение на Круз.

Си Ен Ен оповестява, че общият брой на потърпевшите, които остават под лекарско наблюдаване са 14. Първоначално те са били 17 – 9 в Помпано Бийч, седем в общата болница на окръг Брауърд и един в Корал Спрингс.

Както заяви по-рано шерифът на окръга Скот Израел, жертвите на клането са станали 17 души, измежду които и възпитаници, и възрастни. В изказването си пред медиите Израел разкри и самоличността на обвинения причинител на закононарушението, който беше арестуван от полицията на километър и половина от мястото на престъплението. По думите на шерифа става дума за 19-годишния някогашен ученик на образователното заведение Николас Круз, който преди време е бил изключен от учебното заведение поради " систематични проблеми с дисциплината ".

" Започнахме да преглеждаме посещаваните от него уеб уеб сайтове и ползите му в обществените мрежи ", добави Израел, наричайки някои от постовете на Круз " доста, доста притеснителни ".

Позовавайки се на свои източници, американската телевизия Си Ен Ен разгласи пък, че младежът е стрелял с полуавтоматична карабина AR-15 - най-разпространеното оръжие за „ цивилна “ приложимост в Съединени американски щати и най-често употребяваната пушка за всеобщи убийства в страната.

В себе си Круз е носил няколко пълнителя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР