Най-малко 17 души бяха убити и десетки ранени в сирийската

...
Най-малко 17 души бяха убити и десетки ранени в сирийската
Коментари Харесай

Най-малко 17 загинали при сблъсъци в сравнително спокоен район в Южна Сирия

Най-малко 17 души бяха убити и десетки ранени в сирийската провинция Сувейда при конфликти сред въоръжени поданици и групировки, свързани с държавните организации за сигурност, оповестиха деятели и локални медии в четвъртък, представени от Ройтерс.

Провинцията с преобладаващо население от мюсюлмани друзи остана значително предпазена от кървавия спор , който опустоши останалата част от страната от 2011 година насам, само че там се организират спорадични митинги поради влошаващите се стопански условия . Сирийското държавно управление упражнява по-слаб боен и административен надзор върху района, в сравнение с в други, следени от централната власт области.

През уикенда отвличането на локален гражданин докара до спонтанни блокади по пътищата, задържане на членове на подкрепяни от държавното управление групировки и обсаждане на техните бази, заяви " Сувайда24 ".

" Това въстание избухна доста ненадейно с офанзиви против базите на тези въоръжени групи, които са подсилени с тежки оръжия ", съобщи локален антиправителствен деятел пред Ройтерс.

Един гражданин на Атил, едно от селата, обхванати от боеве, сподели, че конфликтите са били толкоз тежки, че не е могъл да напусне къщата си, с цел да вземе незабавни медицински консумативи за сестра си.

" Това бяха 15 часа цялостна война. Колите, слънчевите панели, резервоарите за вода - всички те бяха унищожени ", сподели жителят, който избра да употребява първото си име Шади.

В резултат на боевете са починали 17 души съгласно здравните управляващи на провинцията, представени както от " Сувайда24 ", по този начин и от проправителствения вестник " Ал Ватан " в четвъртък.

Повечето от починалите са били членове на околните до властта групировки, както и членове на придвижване, обвързвано с религиозни фигури на друзите и известни като " Мъже на достолепието ".

Сирийското държавно управление не е коментирало насилието, само че " Ал Ватан " написа, че боевете са утихнали и сега се водят договаряния.
 13 души починаха при атентат против рейс в Северна Сирия
13 души починаха при атентат против рейс в Северна Сирия

Жертвите са двама цивилни и 11 военни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР