Най-малко 17 души бяха убити и десетки ранени в сирийската

...
Най-малко 17 души бяха убити и десетки ранени в сирийската
Коментари Харесай

Най-малко 17 загинали при сблъсъци в Южна Сирия

Най-малко 17 души бяха убити и десетки ранени в сирийската провинция Сувейда при конфликти сред въоръжени поданици и групировки, свързани с държавните организации за сигурност, оповестиха деятели и локални медии в четвъртък, представени от Ройтерс.

Провинцията с преобладаващо население от мюсюлмани друзи остана значително предпазена от кървавия спор, който опустоши останалата част от страната от 2011 година насам, само че там се организират спорадични митинги поради влошаващите се стопански условия. Сирийското държавно управление упражнява по-слаб боен и административен надзор върху района, в сравнение с в други, следени от централната власт области.

През уикенда отвличането на локален гражданин докара до спонтанни блокади по пътищата, задържане на членове на подкрепяни от държавното управление групировки и обсаждане на техните бази, заяви " Сувайда24 ".

" Това въстание избухна доста ненадейно с офанзиви против базите на тези въоръжени групи, които са подсилени с тежки оръжия ", съобщи локален антиправителствен деятел пред Ройтерс.

Един гражданин на Атил, едно от селата, обхванати от боеве, сподели, че конфликтите са били толкоз тежки, че не е могъл да напусне къщата си, с цел да вземе незабавни медицински консумативи за сестра си.

" Това бяха 15 часа цялостна война. Колите, слънчевите панели, резервоарите за вода - всички те бяха унищожени ", сподели жителят, който избра да употребява първото си име Шади.

В резултат на боевете са починали 17 души съгласно здравните управляващи на провинцията, представени както от " Сувайда24 ", по този начин и от проправителствения вестник " Ал Ватан " в четвъртък.

Повечето от починалите са били членове на околните до властта групировки, както и членове на придвижване, обвързвано с религиозни фигури на друзите и известни като " Мъже на достолепието ".

Сирийското държавно управление не е коментирало насилието, само че " Ал Ватан " написа, че боевете са утихнали и сега се водят договаряния.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР