Най-малко 169 са жертвите на тайфуна Раи, който връхлетя Филипините

...
Най-малко 169 са жертвите на тайфуна Раи, който връхлетя Филипините
Коментари Харесай

Най-малко 169 са жертвите на тайфуна Раи във Филипините

Най-малко 169 са жертвите на тайфуна Раи, който връхлетя Филипините в четвъртък, 16 декември, заяви Би Би Си.

Около 300 хиляди локални поданици бяха които се оказаха на пътя на стихията.

Тайфунът, при който скоростта напразно беше към 195 километра в час , опустоши югоизточните острови на страната. Представители на Международния Червен кръст свидетелстват, че са напълно са разрушени голям брой домове, лечебни заведения, учебни заведения и други публични здания.

Засега е мъчно да се открият същинските мащаби на разрушенията, защото връзките с потърпевшите райони са нарушени . Властите се притесняват, че броят на жертвите може да се окаже по-голям, изключително като се имат поради известията за наводнения е свлачища.
 Над 100 жертви взе тайфунът Раи във Филипините
Над 100 жертви взе тайфунът Раи във Филипините

Това е най-силната стихия, блъснала страната през 2021 година

" В доста региони няма електричество , няма връзка, не доближава питейна вода . Някои места наподобяват като бомбардирани, по-лошо е, в сравнение с по време на Втората международна война. " - съобщи пред Би Би Си шефът на филипинския офис на Червения кръст Ричард Гордън.

Работещите на място спасители разказват обстановката като " цялостен смут ". В издирвателно-спасителните интервенции вземат участие хиляди военни, чиновници на бреговата защита и пожарникари.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте извърши оглед на потърпевшите региони от въздуха, с хеликоптер. На фрагментите, оповестени от негови чиновници в обществените мрежи, се вижда, че тайфунът е опустошил островите Сиаргао, Динагат и Минданао.

Раи е
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР