Най-малко 162-ма души са загинали, а повече от 700 са

...
Най-малко 162-ма души са загинали, а повече от 700 са
Коментари Харесай

162 са вече жертвите на опустошителното земетресение в Индонезия

Най-малко 162-ма души са починали, а повече от 700 са ранени при земетресение с магнитуд 5,6 в Индонезия. Епицентърът е на остров Ява на дълбочина 10 километра. Трусът е усетен мощно и в столицата Джакарта. Няма издадено предизвестие за заплаха от цунами.

Най-тежко потърпевшият град Чианджур, западна Ява, се оказва до епицентъра на земетресението в Индонезия.

Районът е гъсто обитаем, благоразположен към свлачища и с неустойчиви, неприятно издигнати къщи. Сред потърпевшите здания са болница и ислямско учебно заведение - пансион.

Опасенията са, че доста хора са в капан под отломките и броят на жертвите може да се усили. Спасени са майка и бебето ѝ.

" Разрушени са стотици, може би хиляди къщи в селата. Много пътища са затворени. Все още събираме информация, само че десетки хора починаха ", съобщи Херман Сухерман, началник на локалната власт в Чианджур.

Трусът е усетен и в Джакарта, която се намира на към 75 километра от Чианджур и това наложи евакуация от високите здания. Няма сведения за жертви или съществени вреди в столицата.

Поради заплаха от вторични земетресения управляващите приканиха хората да останат навън. Индонезия е подложена на честа сеизмична и вулканична интензивност поради позицията си в тихоокеанския " огнен пръстен ", където се сблъскват тектонични плочи.

След сериия от земетресения и цунами повече от 2 хиляди души починаха на остров Сулавеси през 2018 година. Самата Джакарта е застрашена от поглъщане и по тази причина управляващите оповестиха проект за пренасяне на столицата на остров Борнео.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР