Най-малко 160 заподозрени са задържани в предварителния арест в цяла

...
Най-малко 160 заподозрени са задържани в предварителния арест в цяла
Коментари Харесай

Най-малко 160 заподозрени остават в ареста в Турция заради разрушенията след земетресенията

Най-малко 160 обвинени са арестувани в предварителния арест в цяла Турция по отношение на рухването на здания след смъртоносните трусове на 6 януари, оповестиха през днешния ден правосъдни източници, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 524
Турските прокурори са повдигнали обвинявания на 564 обвинени в границите на следствието за срутени здания или неспазване на строителните правила, оповестяват източниците.

Най-малко 175 обвинени са били освободени под правосъден надзор, което значи, че ще би трябвало постоянно да се явяват в най-близкия полицейски сектор.

Освен това за още 71 обвинени са издадени заповеди за арест, а за други 61 са издадени заповеди за задържане.

Според източниците 18 души към момента са в ареста по предписание на основния прокурор, а 11 други обвинени са умряли. Шестима обвинени са в чужбина, допълват източниците.

По последни публични данни минимум 42 300 души са починали при земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер на 6 февруари, които бяха с епицентър в южния турски окръг Кахраманмараш и засегнаха още 10 окръга - Хатай, Газиантеп, Малатия, Адъяман, Адана, Диарбекир, Килис, Османийе, Шанлъурфа и Елязъг.

Турското държавно управление извърши голям брой арести на строителни бизнесмени, а представители на опозицията подлагаха на критика неспазването на строителните правила като причина за многочислените жертви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР