Най-малко 16 души загинаха при голямо свлачище в селски район

...
Най-малко 16 души загинаха при голямо свлачище в селски район
Коментари Харесай

Най-малко 16 души загинаха при голямо свлачище в Индия

Най-малко 16 души починаха при огромно свлачище в селски регион в североизточния индийски щат Манипур. Над 70 индивида са в неопределеност, съобщи АП, като се базира на локалните управляващи. 

Данните от през вчерашния ден бяха за седем починали и 55 изчезнали.

Срутването на земни маси станало върху сектор от изграждана железопътна линия през вчерашния ден рано сутринта, до момента в който хората спели.

Хълмистият терен затруднява избавителната интервенция. В региона продължава да вали с спирания.

В региона била ситуирана рота от Сухопътни войски. Най-малко седем от починалите и 43 от хората в неопределеност са индийски военни, оповестиха локални медии.

В региона са дейни бунтовници сепаратисти, заради което служащите, строящи жп линията, били охранявани от бойци.

Безпрецедентните за този месец мусонни дъждове в Североизточна Индия и Бангладеш предизвикаха до момента гибелта на към 200 души в няколко индийски щата и на 42 индивида в прилежащата страна от 17 май, показва АП. Милиони хора бяха принудени да изоставен домовете си поради пагубните наводнения, като някои къщи по ниските места са напълно под вода. 

Експерти споделят, че със стоплянето на климата на планетата сезонът на мусоните става все по-непостоянен, вследствие на което огромна част от преваляванията падат през по-кратък интервал, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР