Най-малко 16 души са загинали след преминаването на урагана Милтън“

...
Най-малко 16 души са загинали след преминаването на урагана Милтън“
Коментари Харесай

Жертвите на урагана „Милтън“ станаха 16, в ход са спасителни операции

Най-малко 16 души са починали след прекосяването на урагана „ Милтън “ през Флорида. Според локалните управляващи броят на жертвите може да се усили, защото избавителните интервенции и разчистването не престават.

Около три милиона семейства и предприятия са без ток, а губернаторът на Флорида Рон ДеСантис съобщи, че през идващите дни се чакат още наводнения. Жителите на Флорида са предизвестени да не посещават регионите, наранени от урагана Милтън. В Сейнт Питърсбърг, на западното крайбрежие, е прекратено водоснабдяването. По-рано там кран се е блъснал в постройка поради мощния вятър, а покривът на един от огромните игрища в града е бил откъснат. По публични данни Милтън в този момент минава през Атлантическия океан, северно от Бахамските острови, като към този момент силата му е намаляла до посттропичен циклон.

„ Беше малко ужасно и много прохладно на моменти. Но се справихме добре, беше безпроблемно. Всъщност този вихър не беше толкоз заплашителен, колкото беше Хелън. Даже тя беше надалеч по-страшна, в сравнение с беше това “, споделя Джоузеф Малиновски, притежател на лодка в Тампа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР