Най-малко 16 души са загинали при най-мащабния руски обстрел срещу

...
Най-малко 16 души са загинали при най-мащабния руски обстрел срещу
Коментари Харесай

Поне 16 убити от руски ракети в Украйна

Най-малко 16 души са починали при най-мащабния съветски обстрел против украински градове през последните месеци. Атаката последва сполучливия удар на украинските сили против пристанище на анексирания полуостров Крим.

Няколко украински градове бяха подложени на съветски въздушни атакаи през тази нощ и ранните часове на деня. Въздушна паника беше оповестена за цялата страна. С дронове и ракети бяха атакувани минимум пет обитаеми места, измежду които Харков на североизток, Лвов на запад, Одеса на юг, както и столицата Киев.

Кметът на Киев Виталий Кличко написа в „ Телеграм “, че противовъздушната защита на столицата работи за отбиване на ударите и прикани жителите да останат в убежищата.

Кметът на Харков Игор Терехов сподели, че един човек е бил погубен и няколко души са били ранени при поредност от удари. В Одеса локалните управляващи оповестиха за горяща постройка, откакто е била ударена от парчета от свален дрон. Кметът на западния град Лвов Андрий Садови сподели, че е имало минимум два удара против града.

Интензивната съветска офанзива идва след украинския удар преди дни против съветски боен транспортен съд в пристанището Феодосия на анексирания полуостров Крим и ден, откакто Володимир Зеленски благодари на Съединените щати за последния утвърден пакет от военна помощ на стойност 250 милиона $, който включва муниции за противовъздушната защита.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР