Най-малко 16 души са загинали при катастрофата на пътнически самолет

...
Най-малко 16 души са загинали при катастрофата на пътнически самолет
Коментари Харесай

Трагедията е огромна: Най-малко 16 загинаха в самолетна ката...

Най-малко 16 души са починали при злополуката на пътнически аероплан в западния непалски град Покхара, заяви боен представител, представен от Ройтерс.

" Очакваме да открием още тела ", сподели пред Ройтерс военният представител. " Самолетът се е разрушил на части. "

На борда на двумоторния аероплан ATR 72 на непалската самолетна компания " Йети Ерлайнс " е имало 72 души, в това число две деца, четирима души екипаж и 10 непознати жители, сподели представител на въздушния транспортьор, предава Българска телеграфна агенция. 

" Не знаем националността им ", съобщи той. " Опитваме се да я установим. "

Стотици спасители претърсват ската, на който се намира местопроизшествието.

Разбилият се през днешния ден аероплан е бил на 15 години по данни на уеб страницата за следене на полети в действително време " Флайт Радар 24 " (FlightRadar24).

ATR 72 е необятно употребен двумоторен турбовитлов аероплан, създаван от взаимно дружество на фирмите " Ербъс " и италианската " Леонардо ".

" Йети Ерлайнс " разполага с авиопарк от шест ATR72-500 съгласно интернет страницата на въздушния транспортьор.

Местна телевизия сподели фрагменти, на които над местопроизшествието се издига гъст черен дим, а към останките от самолета са се събрали спасители и тълпи от хора.

Авиопроизшествията не са нещо извънредно за Непал, на чиято територия се намират осем от 14-те най-високи планински върха в света, в това число Еверест. Времето в страната може да се трансформира внезапно и да основава рискова конюнктура, предава Българска телеграфна агенция.

Премиерът Пушпа Камал Дахал съобщи, че самолетът е изпълнявал полет от столицата Катманду за Покхар и прикани силите за сигурност и обществеността да оказват помощ в избавителната интервенция, съобщи Асошиейтед прес. Той свика и изключително държавно съвещание по отношение на злополуката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР