Най-малко 16 души плюс едно дете са загинали след като

...
Най-малко 16 души плюс едно дете са загинали след като
Коментари Харесай

Най-малко 16 души и едно дете са загинали при свлачище в Малайзия

Най-малко 16 души плюс едно дете са починали откакто свлачище отнесе малайзийски къмпинг, оповестяват формалните управляващи в страната. Спасителите претърсват региона за хора, които към момента са в неопределеност, оповестява немското издание „ Шпигел “.

Сутринта се съобщаваше за трима ранени при свлачището покрай град Батанг Кали, на към 50 км от столицата Куала Лумпур и в покрай планински курорт. Към обяд към този момент са избавени повече от 60 души, се споделя в изказване на локалната организация за гражданска отбрана.

Свлачищата са постоянно срещани в Малайзия след проливни дъждове, които са постоянни в края на годината. Учените споделят, че рисковите климатични феномени са станали по-чести и интензивни заради изменението на климата. Правителството е наложило строги правила за развиването на хълмовете, само че свлачищата не престават да се появяват след интервали на неприятно време.

През март четирима души починаха, откакто солидно свлачище, провокирано от проливни дъждове, затрупа домовете им в предградие на Куала Лумпур. През 1993 година голямо кално свлачище, породено от пороен дъжд, аргументи сриването на 12-етажна жилищна постройка отвън столицата, тогава починаха 48 души.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР