Най-малко 151 души са загинали, а 82 са ранени в

...
Най-малко 151 души са загинали, а 82 са ранени в
Коментари Харесай

Най-малко 151 души са загинали, а 82 са ранени в южнокорейската столица Сеул

Най-малко 151 души са починали, а 82 са ранени в южнокорейската столица Сеул, откакто празнуващи Хелоуин младежи попаднаха в капан в тясна уличка и бяха смазани от тълпата, заяви Би Би Си, като се базира на последните данни на локалните управляващи. 19 от потърпевшите са в сериозно положение.

Шествие за Хелоуин в Сеул се трансформира в действителен смут: Десетки стъпкани и задушени (снимки/видео)
Най-малко 120 жертви и над 150 ранени в Сеул при шествието за Хелоуин (видео/снимки)
Това е най-тежкият сходен случай в Южна Корея от години. Жертвите са най-вече млади дами и мъже - сред 20 и 30-годишна възраст, като измежду тях има 19 чужденци - от Иран, Узбекистан, Китай и Норвегия.

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол разгласи народен печал и съобщи, че е било същинско злощастие сходно злополучие да се случи в сърцето на Сеул.

Около 100 000 души през вчерашния ден са се събрали да отбележат празника без рестриктивните мерки на противоепидемичните ограничения в един от най-популярните квартали с заведения за хранене и питейни заведения в Сеул. Властите допускат, че до нещастието се е стигнало, откакто малко преди 22.20 часа локално време множеството почнало да напира да премине през тясна уличка в региона на хотел " Хамилтън ", едно от най-популярните купонджийски места в Сеул. Местни медии пък оповестиха, че хората се втурнали към бар, откакто чули че локална звезда е влезнала вътре.

Един от оживелите споделя пред Ройтерс, че доста хора са паднали и са се съборили един различен " като домино ", откакто са били бутнати от други. Според него по улиците в известния с нощния си живот квартал е имало 10 пъти повече хора от нормално. Пред сеулския вестник " Ханкьоре " оживелият е споделил, че е бил в капан към час и половина преди да бъде избавен. Някои хора викали " Помогнете ми! ", а други не можели да си поемат мирис.

В изявление за новинарския канал " Уай Ти Ен " очевидец описа, че е било шокиращо да види редици от тела покрай хотела. Той сподели, че в началото чиновниците на незабавната помощ са били претрупани и минувачи е трябвало да вършат изкуствено дишане на ранените, лежащи по улиците.

Началникът на пожарната работа в южнокорейската столица разгласи, че телата на починалите се транспортират в лечебни заведения или в спортна зала, където роднините им ще могат да ги разпознават.

Повече от 800 чиновници на незабавната помощ и служители на реда от цялата страна, в това число всички налични чиновници в Сеул, бяха изпратени на място.

Южнокорейският президент Юн Сук-йол направи изказване, в което прикани длъжностните лица да обезпечат бързо лекуване на ранените и да ревизират сигурността на местата за осъществяване на празника. Той се появи и на мястото на нещастието, която е най-смъртоносната в историята на Южна Корея. През 2005 година на поп концерт в град Сангджу в южната част на страната починаха 11 души, а други към 60 бяха ранени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР