Най-малко 150 деца в Либия са били отровени в резултат

...
Най-малко 150 деца в Либия са били отровени в резултат
Коментари Харесай

150 деца са се натровили от замърсяване на водата след наводненията в Либия

Най-малко 150 деца в Либия са били отровени вследствие на замърсяване на водата, породено от наводненията, съобщи Ибрахим Мунир, министър на околната среда в държавното управление на националното единение на Либия (ПНЕЛ), съобщи ТАСС.

" Мръсотия е попаднала в кладенци в Дерна, откакто равнището на водата се е повишило ", сподели той пред катарската телевизия Ал Джазира. " Броят на случаите на деца, отровени от нечиста вода, набъбна до 150 ", сподели министърът. Той добави, че управляващите са призовали хората в засегнатите региони да не пият вода от кладенците.

" Бедствието в Дерна е невиждано и [ситуацията] е отвън лимита на нашите благоприятни условия ", акцентира Мунир. " Призоваваме [държавите] по света незабавно да окажат помощ ", сподели министърът, като посочи, че напъните би трябвало да се съсредоточат върху решаването на проблемите, свързани с питейната вода и превоза.

Наводненията са изцяло унищожени минимум 891 здания в либийския крайбрежен град Дерна, заяви Ройтерс, базирайки се на данни от екип, назначен от либийското държавно управление на националното единение. Още 211 здания са отчасти развалени, а 398 други са били затрупани от тиня, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бурята " Даниел " се стовари върху североизточна Либия на 10 септември, съпроводена  от бурни ветрове и проливни дъждове с гръмотевични стихии в градовете по средиземноморското крайбрежие. По данни на управляващите броят на починалите вследствие на проливните дъждове и наводненията досега възлиза на 11 300 души, а повече от 10 000 души се водят за изчезнали. Вследствие на наводненията в Дерна са разрушени два язовира, което е главната причина за многочислените жертви. По-рано ръководителят на общината в Дерна съобщи, че градските управляващи чакат броят на жертвите да нарасне до 20 хиляди души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР