Най-малко 15 затворници бяха убити след бунт в един от

...
Най-малко 15 затворници бяха убити след бунт в един от
Коментари Харесай

Бунт в един от най-големите затвори в Еквадор, 15 затворници са убити

Най-малко 15 пандизчии бяха убити след протест в един от най-големите затвори в Еквадор, където нестихващото принуждение сред враждуващи банди към този момент докара до гибелта на доста хора, оповестиха управляващите, представени от Франс прес.

" По предварителната информация 21 души са били ранени, а 15 са починали " при конфликти сред пандизчии, се споделя в изказване на Еквадорската затворническа администрация (SNAI).

По-рано затворническата администрация заяви, че медици са оказали помощ на петима ранени пандизчии, а различен е бил откаран в болница, без да прецизира тежестта на пострадванията.

Затворническата администрация добави, че " тактическите отряди не престават интервенциите за възобновяване на контрола " над пандиза.

Според същия източник " въоръжените сили обезпечават поддръжка във външния периметър " на пандиза.

Телевизионни фрагменти демонстрират по какъв начин пандизчиите се катерят по покривите на фона на гърмежи.

Разположен в покрайнините на южния град Латакунга, този затвор е с потенциал към 4300 пандизчии и е един от най-големите в страната. От февруари 2021 година в това място за отнемане от независимост е имало седем конфликта сред пандизчии, в които са били умъртвили повече от 400 души.

До момента управляващите се оказват неспособни да лимитират това принуждение, постоянно осъществявано с ножове и съпроводено с обезглавявания и други безчовечен дейности.

Според публични оценки в пренаселените затвори в Еквадор изтърпяват санкции към 35 000 пандизчии, в това число доста членове на банди, свързани с наркотрафика.

През 2021 година Еквадор залови рекордните 210 тона опиати, най-вече кокаин, показва Агенция Франс Прес.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР