Най-малко 15 цивилни са убити при удари в контролираната от

...
Най-малко 15 цивилни са убити при удари в контролираната от
Коментари Харесай

Русия нанесе ответен удар след свалянето на самолета в Сирия

Най-малко 15 цивилни са убити при удари в следената от бунтовници сирийска провинция Идлиб

Русия нанесе масиран удар с високоточно оръжие по региона в Сирия, над който в събота бе свален съветски боен аероплан, заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

" По региона, следен от терористичната формация " Джебхат ан Нусра ", откъдето беше изстреляна ракета на портативен зенитно-ракетен комплекс по съветския аероплан Су-25, беше нанесен масиран удар с високоточно оръжие ", оповестява съветското министерство.

По данни, получени от прехващането на радиокомуникации, вследствие на удара са премахнати над 30 екстремисти.

Пилотът на интонации по време на полет над провинция Идлиб съветски аероплан съумял да доложи, че е катапултирал в регион, следен от бойците на " Джебхат ан Нусра ", само че по-късно е умрял при пердах с терористите. В момента Русия и Турция се пробват да върнат тялото на починалия водач.

Най-малко 15 цивилни бяха убити при удари на държавните сили и съветските войски в следената от бунтовници сирийска провинция Идлиб след свалянето на съветски аероплан в региона през вчерашния ден. Това заяви в неделя основаната във Англия неправителствена организация Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида, представена от ДПА.

Осем души са били убити от ракети, изстреляни от съветски бойни кораби в Средиземно море по град Хан ал Субул, в северозападната част на Идлиб. Други седем са починали при обстрел от хеликоптери на сирийската войска в град Маасран. Сред жертвите има осем деца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР