Най-малко 15 служители на афганистанските сили за сигурност бяха убити,

...
Най-малко 15 служители на афганистанските сили за сигурност бяха убити,
Коментари Харесай

Атаки на талибаните отнемат живота на десетки хора в месеца на рамазана

Най-малко 15 чиновници на афганистанските сили за сигурност бяха убити , откакто бунтовници нападнаха техен надзорен пост в северната провинция Кундуз , оповестиха афганистански представители, представени от ДПА. Нападението е лишило живота на 10 бойци и пет служители на реда.

Войниците били избити в региона Кала-е Зал. Те се събрали да хапнат преди изгрева, след който се пости, заяви Аминула Аядин , член на провинциалния съвет.

В друга офанзива през днешния ден, в която микробус се взриви от крайпътна мина в източната провинция Газни, починаха шест души, оповестиха афганистански чиновници, представени от Асошиейтед прес. Ариф Нури, представител на губернатора на провинцията, сподели, че измежду починалите имало дами и деца, а трима били ранени.

През последните месеци при поредност бомбени атентати в Кабул починаха десетки хора. Няма признаци нападенията да понижават в свещения за мюсюлманите месец рамазан.

Афганистанският президент Ашраф Гани разгласи предходната седмица, че армията ще приключи краткотрайно всички " нападателни дейности " против талибаните, само че не и против Ислямска страна, от на следващия ден до 20 юни по отношение на мюсюлманския празник Айд ал Фитр, бележещ края на свещения месец рамазан. Талибаните дадоха отговор с оповестяване на тридневно прекъсване на огъня до края на рамазана, само че не и за задграничните сили в Афганистан. Въпреки това офанзивите на талибаните не стопират.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР