Най-малко 15 души загинаха при безредици в Папуа Нова Гвинея,

...
Най-малко 15 души загинаха при безредици в Папуа Нова Гвинея,
Коментари Харесай

Сблъсъци избухнаха в Папуа Нова Гвинея. Има жертви

" Най-малко 15 души починаха при вълнения в Папуа Нова Гвинея ", това написа английският в. " Гардиън ".

" Жители на столицата Порт Морсби и на втория по величина град в тихоокеанската страна Лае се възползваха от стачка на стотина служители на реда, военни и други чиновници в силовите структури и започнаха да грабят магазини, аптеки и други търговски обекти ", добави цитираната медия.

" Собственици и работещи в комерсиалните обекти отвърнаха на нападателите с огнестрелно и хладно оръжие. При конфликтите починаха като най-малко 15 души. Безредиците бяха прекъснати от непротестиращи военни и служители на реда ", уточни още изданието.

" Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе съобщи: Полицията не направи нищо, с цел да стой нарушителите ", добави вестникът.

" Той уточни, че обстановката към този момент се успокоила, само че към момента остана напрегната ", написа още медията.

" Протестът на служителите на реда бе провокиран от решението на държавното управление да понижи заплатите на чиновниците в силовите ведомства с 50% ", разясни " Гардиън ".

Британската медия напомни: Нивото на престъпност в Папуа Нова Гвинея е доста високо. По-рано управляващите оповестиха, че ще усилят броя на служителите на реда от 6000 на 26 000. Този проект не се осъществя поради икономическите проблеми.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР