Най-малко 15 души, сред които 7 цивилни, бяха убити, а

...
Най-малко 15 души, сред които 7 цивилни, бяха убити, а
Коментари Харесай

ИД уби 15 събирачи на трюфели в Сирия

Най-малко 15 души, измежду които 7 цивилни, бяха убити, а минимум 40 - отвлечени, при офанзива на джихадистката формация " Ислямска страна " (ИД) в Централна Сирия, заяви през днешния ден Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, представен от Агенция Франс Прес.

По данни на неправителствената мониторингова организация повече от 150 индивида, най-вече цивилни, са били убити от февруари, до момента в който са събирали пясъчни трюфели, изкупувани на високи цени.

" Бойци на ИД са прерязали гърлата на минимум 15 души - 7 цивилни и 8 въоръжени мъже, лоялни на режима в Дамаск - до момента в който последните са брали трюфели в пустинята на централната сирийска провинция Хама “, уточни още центърът, който има необятна мрежа от източници в Сирия. Той добави, че 40 индивида са били отвлечени.

Сирийските държавни медии към този момент не са съобщили за нападението.

ИД, която през 2014 година завладя огромни територии в Сирия, беше победена в тази страна през март 2019 година от интернационалната антиджихадистка коалиция, водена от Съединени американски щати и кюрдски милиции. Тази година обаче броят на смъртоносните офанзиви, осъществени от групировката в този регион, се усили, означи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Тъй като страната претърпява стопански колапс, провокиран от войната, почнала през 2011 година, хората в отдалечени селски региони берат трюфели, с цел да претърпяват.

Един кг трюфели, които нормално се берат от февруари до април, костват от 5 до 25 $, според от размера и качеството.

Конфликтът в Сирия, провокиран от потушаването на продемократичните митинги, аргументи гибелта на половин милион души, разсели милиони хора и разпокъса страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР