Най-малко 15 души са загинали в Канада след катастрофа между

...
Най-малко 15 души са загинали в Канада след катастрофа между
Коментари Харесай

Ужасяваща катастрофа в Канада остави най-малко 15 жертви

Най-малко 15 души са починали в Канада след злополука сред камион с полуремарке и транспортно средство, употребявано за превозване на възрастни хора и хора с физически увреждания, съгласно голям брой медии, до момента в който екипите подхващат една от най-големите незабавни реакции в района.

Кралската канадска конна полиция (RCMP) в провинция Манитоба заяви към четвъртък вечерта, че 15 души са починали при злополуката, а други 10 са откарани в лечебни заведения с пострадвания.

„ Това е ден в Манитоба и в цяла Канада, който ще бъде запомнен като ден на покруса и невероятна горест “, сподели командващият офицер Роб Хил на конференция. „ За всички чакащи, не мога да си показва какъв брой е мъчно да не знаеш дали индивидът, който обичаш най-вече, ще се прибере вкъщи довечера. Толкова скърбя, че не можем да ви дадем по-бързо окончателните отговори, от които се нуждаете. “
Основните престъпни служби на RCMP към този момент са поели следствието.

Малко преди обяд полукамион се сблъска с рейс, пренасящ най-вече възрастни хора, на път за локално казино. Катастрофата е станала покрай община Карбъри в четвъртък, на 100 благи (160 км) западно от Уинипег. Шофьорите и на двата автомобила са оживели и сега са в болница.

„ Този случай в действителност има ехтене от трагичния конфликт, който се случи в Хумболт, Саскачеван, и ние сме доста наясно с това. Вече се свързахме със следователите в Саскачеван, които имат опит от първа ръка “, сподели надзорник Роб Ласон от звеното за тежки закононарушения, имайки поради злополуката през 2018 година, при която починаха 15 души, множеството от които млади хокеисти.

Изображения в обществените медии демонстрират автомобила Handi-Transit, обзет от пламъци. Следващите фотоси демонстрират транспортното средство с изгорял покрив.

Жителката на Манитоба Трейси Лейч пътувала по автомагистралата, когато забелязала пушек пред себе си, най-после минавайки около мощно развален полукамион и друго смачкано транспортно средство.

„ От транспортното средство не беше останало нищо “, сподели тя пред CTV News. „ Почти се разплаках и съвсем получих паническа офанзива. Сякаш просто се почувствах в действителност зле в стомаха.

Водачът на камион Каролайн Бликли минава през кръстовищата на две автомагистрали към обяд, когато вижда мястото на конфликта.

„ Виждала съм конфликти и преди, само че не като този, не от този мащаб “, сподели тя пред Winnipeg Free Press. „ Имаше доста вреди... Беше много тъжно да се види. “

Говорител на въздушната кола за спешна помощ на Shock Trauma Air Rescue Service (Stars) сподели, че сцената е „ в сходство с сходни огромни произшествия, на които сме реагирали в предишното, като нещастието с Humboldt Broncos, случая в James Smith Cree Nation.” Службата изпрати на мястото на случая 14 лекари, парамедици и медицински сестри, както и два хеликоптера и два самолета.

Болницата на Центъра за здравни науки в Уинипег разгласи оранжев код, означение, употребявано за събития с всеобщи катастрофи. Други лечебни заведения в региона се готвеха да одобряват напор от пациенти.

Ръководителят на транспортната компания Day & Ross, чийто камион взе участие в злополуката, сподели, че са разрушени от трагичната вест.

„ Мислите на целия екип на Day & Ross са с тези, които са изгубили близки в този ужасяващ случай, и ние се надяваме, че ранените ще се възстановят “, сподели основният изпълнителен шеф Уилям Дохърти в изказване. „ Ще сътрудничим напълно на следствието и ще предложим всякаква помощ и поддръжка, която можем. “

Политически водачи излязоха с изказвания за съболезнования.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР