Най-малко 15 души са загинали след скъсването на дига и

...
Най-малко 15 души са загинали след скъсването на дига и
Коментари Харесай

Най-малко 15 са загиналите след скъсване на дига в Красноярския край на Русия

Най-малко 15 души са починали след скъсването на дига и наводняването на населено място за ръчен рандеман на злато в Красноярския завършек на Русия, заяви Ройтерс.

Обилните превалявания са отслабили дигата и водата я е пробила, помитайки няколко постройки на миньори в населено място на към 160 км южно от Красноярск.

По думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков съветският президент Владимир Путин е разпоредил да бъдат взети всички нужни ограничения в помощ на засегнатите, да се открият аргументите за нещастието и да се предотвратят последствия за близките обитаеми региони, осведоми Интерфакс.

Русия е един от най-големите производители на злато, като съвсем целият й рандеман е индустриален. Съвсем дребни количества се добиват ръчно, като активността е проведена от дребни компании, които са публично регистрирани и се допуска, че се преценяват с наредбите за сигурност и здраве.

Представители на Красноярския край показаха в известие, че водата отчасти е наводнила две общежития в селището, където живеят 74 души, като 13 от тях към момента са в неопределеност.

Агенция Интерфакс посочи, че миньорите са от частната сибирска компания Сибзолото, която сплотява няколко миньорски екипа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР