Най-малко 15 души са загинали при израелски въздушен удар по

...
Най-малко 15 души са загинали при израелски въздушен удар по
Коментари Харесай

Израелски въздушен удар взе поне 15 жертви в Дамаск

Най-малко 15 души са починали при израелски въздушен удар по Дамаск, при който бе наранена жилищна постройка, намираща  се регион на столицата със засилени ограничения за сигурност, в който има и ирански културен център и в който са централите на редица служби за сигурност, съобщи Агенция Франс Прес.
Прочетете още
Въздушният удар е бил нанесен по квартала Кафр Суса, в който са централите на сирийското разузнаване и на сирийската работа за сигурност. В квартала живеят и високопоставени представители.

" В 0,22 ч. израелският зложелател извърши въздушна експанзия от окупираните Голански възвишения, като взе на прицел няколко региона на Дамаск и покрайнините му, измежду които и жилищни здания ",  се споделя в известие на сирийското министерство на защитата.

От фрагменти, публикувани от държавната новинарска организация САНА,  се вижда съвсем напълно опустошен жилищен блок.

Според неправителствения сирийски Център за наблюдаване на правата на индивида жертвите са 15, измежду които имало и цивилни. При удара е била наранена жилищна постройка, която е била покрай иранския културен център, а задачата на удара са били обекти, в които е имало членове на ирански милиции и на ливанското придвижване " Хизбула ", добавя неправителствената организация.

Това е най-кървавата израелска въздушна офанзива по Дамаск към този миг, съобщи Рами Абдел Рахман, началник на сирийския Център.

Според организация САНА няколко здания са изцяло разрушени.

Министерството на защитата заяви преди този момент за 5 жертви и за 15 ранени, от които някои в сериозно положение, като сподели, че измежду убитите имало и един военнослужещ.

От началото на войната в Сирия през 2011 година Израел извърши стотици въздушни удари по тази страна, като взе на прицел главно позиции на сирийската войска, на иранските сили и на " Хизбула ", които са съдружници на сирийския режим, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР