Най-малко 15 души са загинали, а много други са в

...
Най-малко 15 души са загинали, а много други са в
Коментари Харесай

Трагедия в Гърция след наводненията: Жертвите се увеличават, обявиха ден на траур

Най-малко 15 души са починали, а доста други са в неопределеност, откакто мощни превалявания наводниха три града в Гърция. Премиерът Алексис Ципрас разгласи ден на печал.

 
Засегнатите обитаеми места са Мандра , Неа Парамос и Мегара . Те се намират в регион западно от Атина , където са ситуирани доста заводи и хранилища.
 
В посолството на България в Атина няма постъпила информация за потърпевши или бедстващи български жители в резултат на бедствието, оповестяват от Министерство на външните работи. От там предлагат на българите, пътуващи или пребиваващи в южната част на Гърция да демонстрират нараснало внимание, да се осведомяват авансово за настоящата конюнктура, да заобикалят засегнатите региони и да съблюдават прецизно напътствията на локалните управляващи.
 
Очаква се неприятните климатични условия в региона да продължат до 19 ноември.

Българското посолство в Атина с
леди обстановката и е в непрекъснат контакт с локалните управляващи. При потребност българските жители могат да се свържат с посолството на дежурния телефон за незабавни случаи: +30 6937 096 220.
 
Гърция разгласи изключително състояние на остров Сими във вторник след проливните дъждове, които провокираха наводнения. Разрушени са доста домове, прекратено е и електроснабдяването. Придошлите води са отнесли в морето и десетки коли. На острова са пристигнали подкрепления от пожарната и бреговата защита, с цел да разчистват пътища и да изпомпват събралите се води. През уикенда пък английски екскурзиант се удави в колата си по време на стихия на гръцкия остров Корфу.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР