Най-малко 15 души са убити, а 75 други са били

...
Най-малко 15 души са убити, а 75 други са били
Коментари Харесай

Десетки убити и ранени при двоен атентат във Филипините

Най-малко 15 души са убити, а 75 други са били ранени при детонации на остров Холо, в южната филипинска провинция Сулу, съгласно последното известие на военните и полицията, представено от VNA .

Първата детонация е отекнала към 11:55 ч., когато кола-бомба е взривена пред магазин за хранителни артикули по оживена улица в Джоло, столицата на провинция Сулу.

След това атентатор-самоубиец се е опитал да проникне в региона и се е взривил.

Двете детонации са умъртвили седем бойци, служител на реда, шест цивилни и самоубиец и ранили 21 бойци, шестима служители на реда и 48 цивилни.

Районът е бил отцепен .
 Филипините одобриха противоречив закон против тероризма
Филипините одобриха противоречив закон против тероризма

Според критици законът може да бъде употребен против дисиденти

Тече следствие и идентифициране на причинителите.

Холо от дълго време е база за терористичната група Абу Саяф, която е виновна за поредицата отвличания и атентати, в региона на Минданао.

Двойни гърмежи също по този начин удариха катедралата Джоло на 27 януари 2019 година , при която починаха 23 и бяха ранени 95 други.

Припомняме, че при започване на юли, президентът на Филипините Родриго Дутерте Според критици законът може да бъде употребен против дисиденти и обезпечава на държавното управление ново оръжие за атакуване на съперници.
 Снимка 493447
Източник:

Законодателството, утвърдено от Конгреса през предишния месец и подложено на критика от правозащитни организации, разрешава на Дутерте да назначава съвет, който може без правосъдна заповед да подрежда арести на хора, които се считат за терористи. Също разрешава задържане в продължение на седмици без покачване на обвинявания , което съгласно държавното управление е належащо в битката с комунистите и ислямистите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР