Най-малко 15 души са били убити, а повече от 200

...
Най-малко 15 души са били убити, а повече от 200
Коментари Харесай

15 души загинаха при антиправителствените протести в Никарагуа

Най-малко 15 души са били убити, а повече от 200 са били ранени през вчерашния ден в Никарагуа по време на митингите против президента Даниел Ортега, заяви през днешния ден полицията, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Очевидци описват, че проправителствени въоръжени групи са разкрили огън против стачкуващите в сряда, когато в страната се честваше Денят на майката. Демонстрациите са били проведени в памет на децата, които са измежду над 80-те починали от началото на митингите в Никарагуа преди повече от месец. Повод за митингите стана подготвяна смяна в системата за обществено обезпечаване.

Кръвопролитията бяха жигосани от Епископалната конференция на никарагуанската католическа черква като " проведена и систематична експанзия ". Европейският парламент осъди " бруталните репресии " в Никарагуа и прикани за евакуиране напред на президентските избори, планувани за 2021 година Камарата на частните бизнесмени в Никарагуа също насочи отворено писмо до 72-годишния президент с гледище изборите да се състоят по-рано на дата, контрактувана сред държавното управление и гражданските организации. В отговор на писмото на бизнеса Ортега сподели пред свои поддръжници, че Никарагуа не е частна благосъстоятелност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР