Най-малко 1486 лв. ще получават учителите от 1 септември 2022

...
Най-малко 1486 лв. ще получават учителите от 1 септември 2022
Коментари Харесай

От 1 септември: Учителската заплата става 1486 лв.

Най-малко 1486 лева ще получават учителите от 1 септември 2022 година Това е нарастване с 5% в съпоставяне със настоящето стартово ниво.

Средно с толкоз ще се покачат и самостоятелните работни заплати на преподавателите в детските градини и учебните заведения, оповестиха от МОН.

Ръстът на заплатите в междинното обучение от 1 септември т.г. е втори за тази година - над към този момент дадените 12,3 на 100 от 1 април т.г.

Повишението беше контрактувано сред министъра на образованието и науката и обществените сътрудници в анекс към настоящия групов трудов контракт за системата на предучилищното и учебното обучение.

Еднакво с учителските заплати сe усилват възнагражденията на ресурсните учители, възпитателите, ръководителите на направление „ Информационни и информационни технологии “, логопедите, психолозите, педагогическите съветници, корепетиторите, хореографите, рехабилитаторите на слуха и говора и треньорите по тип спорт в просветителните институции.

Минималната съществена заплата за старши преподавател и старши педагог ще бъде 1533 лева, а за основен преподавател и основен педагог – 1592 лева За заместник-директор се плануват минимум 1675 лева, а за шеф -1810 лева

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР