Най-малко 1415 лв. става учителската заплата от 1 април 2022

...
Най-малко 1415 лв. става учителската заплата от 1 април 2022
Коментари Харесай

Увеличават учителските заплати

Най-малко 1415 лева става учителската заплата от 1 април 2022 година, оповестяват от МОН. Това е нарастване със 155 лева или с 12,3 на 100 по отношение на настоящия стартов размер.

Със същия % се подвигат и останалите минимални хонорари на педагогическия личен състав в междинното обучение. Средно с толкоз ще се покачат и самостоятелните работни заплати на преподавателите в детските градини и учебните заведения.

Това е записано в анекса към настоящия групов трудов контракт за системата на предучилищното и учебното обучение, който подписаха през днешния ден министърът на образованието и науката акад. Николай Денков и обществените сътрудници в междинното обучение.

Еднакво с учителските заплати са усилват възнагражденията на ресурсните учители, възпитателите, ръководителите на направление " Информационни и информационни технологии ", логопедите, психолозите, педагогическите съветници, корепетиторите, хореографите, рехабилитаторите на слуха и говора и треньорите по тип спорт в детските градини и учебните заведения.

Така от 1 април минималните заплати на педагогическия личен състав стават:
Учител - 1415 лева

Старши преподавател и старши педагог - 1460 лева

Главен преподавател и основен педагог - 1516 лева

Заместник-директор - 1595 лева

Директор - 1724 лева
Цялото известие на МОН вижте
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР