Най-малко 14 моряци загинаха при пожар, избухнал на борда на

...
Най-малко 14 моряци загинаха при пожар, избухнал на борда на
Коментари Харесай

14 моряци загинаха при пожар на руска подводница

Най-малко 14 моряци починаха при пожар, избухнал на борда на съветски дълбоководен уред, оповестиха от Министерството на защитата, представено от ТАСС. Пожарът е станал още в понеделник, до момента в който научноизследователският дълбоководен уред е " изучавал дъното " на Световния океан за ползите на Военноморския флот на Русия. Той се е намирал в съветски териториални води, прецизират от военното ведомство.

Причините за експлоадирането на пожара към този момент са незнайни. Благодарение на " самоотвержените дейности " на моряците огънят е бил сподавен, само че те са починали в резултат на отравяне от изпаренията при горенето, се споделя в известието на съветското Министерство на защитата. Разследването се управлява от главнокомандващия на Военноморския флот на Русия. Дълбоководният уред сега се намира във военноморската база " Североморск " в Мурманска област, близо до границата с Финландия.

През август 2000 година съветската нуклеарна подводница " Курск "   потъна в Баренцово море вследствие на   две детонации на торпеда, избухнали на борда. Тогава починаха всичките 118 моряци, напомнят осведомителните организации. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР